Aankondiging ALV van de oudheidkundige vereniging “De Broeklanden”

De oudheidkundige vereniging De Broeklanden organiseert op dinsdag 27 februari om 19.30 de Algemene Ledenvergadering (ALV). Voor deze jaarvergadering worden alle leden uitgenodigd en gevraagd om mee te stemmen over het verleden en de toekomst van onze vereniging. Iedereen mag meepraten en meebeslissen over het gevoerde en toekomstige beleid en over het bestuur van de vereniging. Natuurlijk is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen en luistert het bestuur naar iedere suggestie of advies.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in het multifunctioneel centrum Hart van Oosterwolde, Sint Nicolaasplein 15, 8097 RA in Oosterwolde en we gaan open om 19.15 uur. Als afsluiting van de bijeenkomst zal na de pauze de werkgroep Dialect ingaan op onze streektaal en het behoud daarvan.

Bij de lezing na de pauze zijn ook niet leden meer dan welkom. Agenda en stukken voor de ALV zullen in de zaal uitgedeeld worden. Heeft u toevoegingen of eigen voorstellen dan kunt u deze tot een week voor de vergadering indienen bij ovdebroeklanden@gmail.com. De ALV is altijd een mooie gelegenheid waarbij we weer onder elkaar kunnen zijn en wij kijken uit naar een gezellig en nuttig samenzijn!

Historische plaatjes Oldebroek ruildag

De Spaaractie historisch album “Historie Oldebroek” was een groot succes. Mogelijk heeft nog niet iedereen het album compleet en ontbreken er nog enkele plaatjes.

Daarom organiseerd de Oudheidkundige vereniging “De Broeklanden” samen met hun vrijwilligers en de vrijwilligers van WHC een ruilbeurs op woensdag 1 maart van 13:00 tot 18:00. Hier heeft iedereen de mogelijkheid om dubbele plaatjes te ruilen met andere spaarders. Zo kan iedereen de spaaractie afsluiten met een mooi compleet album.

Deze ruilbeurs in in de kantine van voetbalvereniging WHC, Hoeloosweg 15 te Wezep.

Ingang “de Broeklanden”

Voor de mensen die vaker naar het boerderijmuseum gaan zal dit geen nieuws zijn: De ingang van het museum is verplaatst. Deze is nu achter de deel, in een mooi nieuw gebouwtje.
Echter, wij van de Broeklanden zijn niet verhuisd, wij bevinden ons nog gewoon op de zolder, welke te bereiken is via de trap bij de oude ingang, die nu standaard op slot is….
Dus wilt u ons bezoeken? Loop dan gewoon naar de nieuwe ingang, en meld dat u voor de Broeklanden komt.
Loop dan de deel op (iets verder doorlopen en ga door de lage deur links op de hoek van de boerderij),
loop diagonaal de deel over en u komt aan de achterkant van de oude ingang.
Kunt u het niet vinden? Vraag het gerust aan iemand van het boerderijmuseum.