Joarverslag dialect 2021

Jaorverslag wârkgroep Dialekt
Door: Cor van de Worp

Binnen de wârkgroep heb ik (Cor van de Worp) tiedelek wat taken van Dini (van de Velde) overenum. Dini is deur ziekte tiedelek een poossien uut eschakeld, mâr wie hôp natuurlek dat zee snel d’r weer bie kan wêzen.

In het afgelopen jaor hef de wârkgroep vanwege alle corona maotregels niet kunnen vergadern. Daordeur hebbe wuule weinig aktiviteiten kunnen ontplooijen. Umdat er gien braderieën en markten eholden bint hebbe wuule daor ok niks van oons kunnen laoten heuren. Dat was bar jammer, mar daor kon gien iene wat an doen.

Wie hôop dat et in een niej seizoen bèter giet. D’r is nog wel een niejgien te melden. Wie heb as dialectgroep dit jaor veur de eerste keer mee edaon met de regionale schriefwedstried veur dialectverhalen. Disse wedstried wordn al verschillende jaoren orgniseerd deur de dialectgroepn uut Heerde-Waopenvelde samen met Epe, Emst en Vaossen. Wie bint daor met hun aover an de praot eraak en toen heb wuule besleuten om ons ok hierbie an te sluuten. Een stukkie in de krante en in oonze periodiek hef uuteindlek 16 verhalen opelèverd. Het overgrote deel kwam uut oonze regio en dat was een mooie opstèker. Inmiddels heb wuulle wel bekeken dat wuulle de verhalen in een buukien zolln willn uutgeven. In ’t naojaor hope wuule disse schriefwedstried weer te holden en dan zal de priesuutreiking bie oons plaats vinden.

Inmiddels heb wuule wel bedach um de dialektgroep weer op te starten. Het is nog niet gebeurd en wat wie precies wilt gaon doen is ok nog niet duudelek. In ieder geval wilt wuule proberen om het dialekt weer te promoten op de schoelen. Misschien kunt wuule ok nog es kieken of er nog wat te doen is met een dialektbord bie verschillende bezienswaordigheden in de gemeente. Moggie ideeën hebbm veur de dialektgroep laot oons dat dan wetn. Want wuule bint er wel van overtuugd dat oons dialect niet mag verdwienn.

Zo, nou bint uule weer een bèttien op de heugte van oons reilen en zeilen.

Namens de wârkgroep Dialekt, Cor van de Worp