Nieuw Boek

Boek: “Hinne en weerumme deur ’t Winkeldarp”

Het is inmiddels al weer een jaar of zes geleden dat het idee ontstond een boek te maken van de huizen langs de Zuiderzeestraatweg, in navolging van het boek: “Kuieren deur ‘t darp Oldebroek” van Frits Vaessen.
Langs de straat staan veel mooie huizen en boerderijen die, of worden verbouwd, of zijn afgebroken. Er is geprobeerd van elk huis een foto te krijgen in de oude staat en van de mensen die er hebben gewoond. Natuurlijk is dat niet volledig gelukt. Ook de Looweg wordt er in beschreven.

Het boek beslaat ongeveer 300 bladzijden en bevat ruim 1200 foto’s.
Het bestaat uit drie delen. Deel één gaat langs de oneven nummers vanaf ’t Wissel naar de Vierhuizenweg en langs de even nummers terug. Hetzelfde gebeurt in deel twee van de Vierhuizenweg naar de Verlengde Looweg en het laatste deel is vanaf de Verlengde Looweg tot aan de Kamperveense Melkfabriek. Dus op zijn Oldebroeks gezegd: “Drie keer hinne en weerumme”.

Het boek is geschreven door Korrie Lans-Kooiman, en is verkrijgbaar voor € 17,50.

One Reply to “Nieuw Boek”

  1. Ik heb vanmorgen het destijds door mij bestelde boek opgehaald bij de boekhandel in Oldebroek. Een erg leuk en interessant boek. Maar helaas: de bladzijden 257 t/m 272 ontbreken en de bladzijden 273 t/m 280 staan er dubbel in. Is dit een fout in het boek dat ik heb of is er een andere druk waar deze fout niet in zit? Ik verneem het graag.
    Hartelijke groet en nogmaals bedankt voor het vele werk aan dit boek, vooral ook aan Korrie Lans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *